понеделник, 28 февруари 2011 г.

ХАРТИЕН АРТ ФЕСТ СОФИЯ 2011

покана за участие в

ХАРТИЕН АРТ ФЕСТ СОФИЯ 2011
„В хармония с природата”



Арт Студио Аматерас /www.amateras.eu/ организира провеждането на Хартиен Арт Фест, който ще се реализира в периода 3.05 – 30.06.2011г. в гр. София.
Хартиен Арт Фест София 2011 „В хармония с природата” е  международен проект, който ще представи нестандартни произведения на изкуството на известни световни и български автори, поддържащи естествен диалог с природата, хармонично водещи  до възприемане на идеята за нов еко-поглед към изящното изкуство и дизайн.

Международният проект Хартиен Арт Фест София 2011 „В хармония с природата” предоставя възможност на студентите от НХА, които работят активно в областта на хартиеното изкуство и дизайн да създадат произведения, подчинени на нови, нестандартни идеи и естетика, ориентирани към екологичните проблеми на нашия свят.

Студентите от различните специалности на НХА, които желаят да    участват в Хартиен Арт Фест “В хармония с природата” /3 май – 30 юни 2011 година/ трябва да представят проекти, които изразяват техните концепции и артистични търсения за хартията като генератор на идеи.
Проектите могат да бъдат индивидуални или групови с ръководител – преподавател от специалността.

Участията на студентите може да са под формата на акции, пърформанси, инсталации и други артистични прояви, както и да бъдат насочени към интериорна или екстериорна среда, градски, обществени и паркови пространства, включително двора на Академията и нейните ателиета, както и галерийното пространство на Приложен факултет в сградата на “Г.М. Димитров” №100.

В проекта на НХА ще бъдат включени и уъркшопи за работа с ръчна хартия, които ще се проведат в ателиетата на специалност “Текстил”, “Г.М. Димитров” № 100.

Всички проекти на участниците ще бъдат селектирани от жури от преподаватели от НХА, НУИИ и НГПИ.
Крайният срок за подаване на артистичните проекти е 18.03.2011год., “Шипка” №1.