вторник, 1 ноември 2016 г.

ИЗЛОЖБА НА СТУДЕНТИ ОТ СПЕЦИАЛНОСТ „ТЕКСТИЛ- ИЗКУСТВО И ДИЗАЙН“ НХА В ГАЛЕРИЯ „МЕТОДИ-МЕТА ПЕТРОВ“ В ДИМИТРОВГРАД, СЪРБИЯ

ИЗЛОЖБА НА СТУДЕНТИ ОТ СПЕЦИАЛНОСТ „ТЕКСТИЛ- ИЗКУСТВО И ДИЗАЙН“ НХА В ГАЛЕРИЯ „МЕТОДИ-МЕТА ПЕТРОВ“ В ДИМИТРОВГРАД, СЪРБИЯ
01.11. – 01. 12. 2016г.
На 01 ноември в галерия „Методи Мета Петров“ в Димитровград за пореден път ще бъдат представени творби на студенти от Факултетета за приложни изкуства към Националната художествена академия, град София. 


Експозицията включва работи на студенти от специалност „Текстил-изкуство и дизайн“ при НХА. В нея се показват експериментални студентски разработки от областта на текстилното изкуство и текстилния дизайн, отличаващи се със своето новаторство и индивидуалност. 
За тази изложба съзнателно са подбрани творби на студенти представящи задачи поставяни на всички курсове на обучение в специалност „Текстил – изкуство и дизайн“, повечето създадени през изминалата учебна година (2015-16г.). Това са творби на млади автори като: Адела Горанова, Анна Киркова, Богдана Траянова, Лили Костова, Лора Динева, Маргарита Барганска, Мария-Елена Дерменджиева, Михаела Петрова, Ина Иванова, Йоана Иванова, Стиляна Джонгова, Ния Якимова, Александра Ласкова, Василена Манолакева, Михаела Захариева и Елисавета Ангелова. Подбраните творби са създадени през различните етапи на образованието им с идеята да бъдат показани възможните посоки на работа в специалността. Всички те са настоящи студенти от специалност „Текстил – изкуство и дизайн“, към НХА.
Изложбата съвпада с годишнината – 120 години от основаването на Национална художествена академия.
Целта на изложбата е да представи чрез студентските творби иновативните процеси на обучение в специалност „Текстил-изкуство и дизайн“ и да създаде близки контакти и приемственост между посочените културни институции.
Откриване: 01. 11. 2016 година от 18.30 часа
ГАЛЕРИЯ „МЕТОДИ МЕТА ПЕТРОВ“ В ДИМИТРОВГРАД