петък, 22 юни 2012 г.

ДИПЛОМНИ ЗАЩИТИ, ЮНИ, 2012

На 18.06.2012 се проведоха дипломни защити за придобиване на бакалавърска степен по текстилно изкуство и дизайн. Успешно защитиха следните студенти:




Яна Калчева - "Периоди"
















 Калина Мавродиева - "Плетарки"



















Ива Генчева - "Колоната на живота"

















Елина Михайлова - "Полет на духа"

















Габриела Миланова - "Кръговрат"


















Християна Мутафчиева - "Ритъм"








Таня Неделчева - "I-чарга"
















Марина






Деница















Панчо Ангелов - "Линия чанти"

понеделник, 18 юни 2012 г.

ВСИЧКИ СМЕ ЛУДИ...


Арт изложение под надслов „Всички сме луди, кой много, кой малко“ ще бъде открито на 15 юни (петък) от 19:00 часа в двора на Националната художествена академия на ул. „Шипка“ № 1 и ще продължи до 17 юни.
Целта на събитието, в което се включват студенти от всички специалности на академията, е популяризиране на учебната дейност, демонстриране на придобитите умения през годините, посочват от НХА.
Основната идея на изложението е свързана с метаморфозата както в пространството, така и в самите студенти, вследствие на обучението им в академията.
В специално изработени пространства за всяка специалност от двата факултета на НХА ще бъдат показани произведения и проекти от учебния процес, творчески ателиета и работилници, насочени към бъдещи студенти, работодатели и колеги. (текст Олга Андреева)

В рамките на изложението, студенти и преподаватели от специалност Текстил - изкуство и дизайн организираха уъркшоп за рисувана коприна и уъркшоп за превене на плъст.