събота, 4 юни 2016 г.

Открит урок "Пачуърк" на Наталия Дарманчева

На 04.06. 2016 д-р. Наталия Дарманчева /хоноруван преподавател в специалност "Текстил - изкуство и дизайн" / ще покаже първите стъпки, с които трябва да се започне ушиването и ще даде съвети как бързо да се усвоят някои тънкости при изработването на пачуърк. 
Уъркшопът включва:
• Лекция и демонстрация от д-р Наталия Дарманчева;
• Презентация на продуктовата гама на фирма „MEZ Crafts EООД България“ от г-н Михаил Симонски;
• Презентация на продуктовата гама на фирма „ Аксиома М“ от г-жа Ирина Тодорова;
• Материали и инструменти за работа (текстилни материали, шевни машини,ротационни ножове и подложки за рязане) ;
• Кафе-пауза.

 
Зрителите, които няма да вземат пряко участие в уъркшопа, не дължат такса.
Уъркшопът ще се проведе на 04.06. 2016 от 11:30 часа в ателиетата на специалност „Текстил – изкуство и дизайн“, бул. „Г.М.Димитров“ №100.

С оглед на по-добрата организация, участието в уъркшопа е след предварително записване на ел. адрес: palitra.bulgaria@gmail.com или на тел. 0885291510 – Даниела. Заявката трябва да съдържа две имена, телефон за връзка и имейл.
Събитието се осъществява с любезното съдействие на СНЦ „ПАЛИТРА“

Инициативата е част от проекта на специалност "Текстил - изкустов и дизайн", НХА "Образователни текстилни практики", който ще продължи през месеците май и юни.

ЗАПОВЯДАЙТЕ!













сряда, 1 юни 2016 г.

Конферанси 1.6.2016г.


Годишни конферанси на втори, четвърти и първи магистърски курс в специалност Текстил - изкуство и дизайн, НХА. Преподаватели: проф. Анна Бояджиева - текстил, проф. Вихрони Попнеделев - живопис, доц. д-р Аделина Попнеделева- теоретични проблеми на текстилното изкуство, д-р Мила Стоева - текстил, гл. асистент д-р Стоян Дечев - рисуване, хон. преп. Наталия Дарманчева - бродерия, преп. Цвета Явашева - текстилни техники.